Bemutatkozás

Szia! Nevem Kormos Zoltán, Budapesten születtem 1969.05.11.-én.

Egész életem a sporthoz kötődik. 6 évesen kezdtem szertornázni, amit 13 éven keresztül űztem versenyszerűen. Több Magyar Bajnoki címet, és nemzetközi versenyt nyertem, az olimpiai válogatott keret tagja voltam.

Egy gerincműtét törte ketté a karrierem. A rehabilitáció után találtam rá a súlyzós edzésre, amit most már 33 éve csinálok kihagyás nélkül. Ebben a sportban is kipróbáltam magam a versenyeken. Először az akrobatikus fitneszt, ahol 5-ször nyertem meg a Magyar Bajnokságot zsinórban, győzedelmeskedtem több nemzetközi kupán, és kétszer lettem világbajnok. Ebben a sportágban soha nem találtam legyőzőre.

Ezután sportágat váltottam, bár maradtam a súlyzók világában, és testépítésben versenyeztem tovább. 2011 és 2019 között három különböző szövetség európa és világbajnoka lettem, összesen öt alkalommal. 1999 óta személyi edző és versenyfelkészítő vagyok.

8 évig Spanyolországban dolgoztam. Vendégeim között átlag emberek, és a legkülönfélébb sportágak versenyzői is megtalálhatók voltak. Dolgoztam triatlonosokkal, kosárlabdázókkal, kerékpárosokkal, atlétákkal, tornászokkal, úszókkal… Fitnesz tanítványaim közül hárman is nyertek világbajnokságot.

Mindig szerettem segíteni a sportolóknak, és hamar felfedeztem, hogy egy igazán eredményes versenyzőnek nem csak a testét kell fejlesztenie, a mentális felkészülés legalább olyan fontos. A saját tapasztalataimat adtam át, és az eredmények azt mutatták, hogy van érzékem hozzá. Ezért mélyebben is érdekelni kezdett a téma. Visszavonulva az aktív versenyzéstől a felszabaduló időmet arra fordítottam, hogy nagyobb tudásra tegyek szert. Így kerültem egy képzésre, amit Kenyeres András, a magyar vízilabda válogatott mentál trénere tartott. A sikeres vizsga letétele után döntöttem úgy, hogy a sportolóknak nem csak a fizikai felkészítéssel, hanem a mentális edzéssel is szeretnék segíteni a jövőben.

Kormos Zoltán testépítés, személyi edzés